Kviečame susipažinti su įvairiais tarptautiniais projektais, kurie susiję su maisto gamyba, maisto švaistymu, tvariu maisto naudojimu, maisto gamybos technologijoms, maisto politikos priemonėmis, inovacijomis ir kt.
FISSH (Food Industry SMEs Sustainability Support and Help). FISSH projekto tikslas - didinti ekologinį, ekonominį ir socialinį tvarumą mažose ir vidutinėse įmonėse didinant paramą verslui. Daugiau informacijos: https://www.interregeurope.eu/fissh
Video apie FISSH projektą: https://www.youtube.com/watch?v=UhoQsKcep-I
FLAVOR. Regioninė maisto kultūra - integruotos kaimo plėtros varomoji jėga. FLAVOR telkia kaimo regionus iš 10 šalių, turinčių įvairias, gerai įsitvirtinusias regionines maisto kultūras ir siekiančių stiprinti integruotos kaimo plėtros politiką – tarp dalyvių ir Biržai (Lietuva). Daugiau informacijos: https://www.interregeurope.eu/flavor
CIBUS. CIBUS projekto tikslas - sumažinti maisto švaistymą aštuoniuose regionuose, didinant visuomenės gebėjimus kurti tarpsektorinę ir inovacijomis grindžiamą politiką Daugiau informacijos: https://www.interregeurope.eu/cibus
3F GREEN MODEL. 3F GREEN MODEL projekto tikslas - pritaikyti žemės ūkio, maisto ir miškininkystės vertės grandines prie ES tvarumo strategijų taikant naujoviškus šalutinių produktų ir biologinių atliekų tvarkymo modelius. Daugiau informacijos: https://www.interregeurope.eu/3f-green-model
„AgriExcel“ - agrotechnikos raidos spartinimas ES žemės ūkio ir maisto produktų sistemoje. Daugiau informacijos: https://www.interregeurope.eu/agriexcel
ORIGINN. ORIGINN projekto tikslas - gerinti viešąją politiką, kad būtų skatinamos inovacijos kaimo vietovėse, daugiausia dėmesio skiriant žemės ūkio ir maisto produktams, siekiant spręsti visuomenės ir ekonomikos problemas. Daugiau informacijos: https://www.interregeurope.eu/originn
Video apie ORIGINN projektą: https://www.youtube.com/watch?v=xl9DzgQWzog&t=17s
Parengė doc. dr. Gintarė Vaznonienė, VDU ŽŪA Bioekonomikos plėtros fakulteto Verslo ir kaimo plėtros vadybos katedra